Om oss

Våran husbil som tar oss på utställning  runt om i Sverige och ibland även utomlands

                       Våra  hus i Nordmaling

Inhägnad baksida

Två hus finns på tomten så när löpperioderna infaller så är det lättsamt! Vi håller för närvarande på med reparationer på båda husen. Hela baksidan är inhägnad så hundarna har stora ytor att springa på.


Jag har alltid haft hund, när jag var yngre hade jag blandraser. När jag blev äldre och flyttade till eget skaffade jag mig en dalmatiner. Hon har jag haft mycket roligt med under årens lopp, hon gick bort vid 10 års ålder. Efter detta skaffade jag mig en storpudel som jag har tränat tävlingslydnad med. Vi har även varit ganska aktiva på agilitybanan. Han fick lämna jordelivet 121211 vid 14,5 år på grund av ålderdom.

 

Mitt intresse för Chinese Crested startade när en kvinna i Åsele skaffade en Powder Puff, jag blev väldigt förtjust i denna ras. Hon talade om att uppfödaren som hon köpt hunden av hade valpar just då. Tog kontakt med uppfödaren Cathrin Johansson från Gräsmyr på Princess Leia´s kennel och fick åka dit för att titta på valparna - vi blev sålda på en gång - Tina Åselina, henne skulle vi ha.


Sedan har antalet utökats eftersom.


Under 2008 ansökte vi om kennelnamn och den 1/10 2008 var det klart. Under våren 2009 har jag slutfört kennelklubbens uppfödarutbildning. Har även tillstånd från Länstyrelsen att bedriva kennel.

*

Under 2010 har jag även godkänts som CCC uppfödare


Den första kullen hos oss föddes den 6/3 2009,  det var Tina som födde fyra härliga valpar, varav nakentiken stannade kvar i kenneln. Nu har de båda hundarna gått i pension och kenneln fortsätter med andra tikar.


Har deltagit i en del utställningar med olika resultat men överlag tycker jag att det gått bra för hundarna.


Målsättningen med våran avel är att få fram friska, sunda hundar med ett bra temperament.


2013 utökades våra  uppfödning med  en ny ras I januari införskaffade  vi en  AHT, Sonia som vi var delägare tillsammans

med Anders Daniels i Stockholm. I maj 2015 föddes Terra som ev kommer att ha en kull hos oss i framtiden.